Η γλύκα των γυναικείων 30 (Malezyanni)

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Η μισητή μάντισσα κακών, που κανείς δεν την πίστευε, η καταραμένη Κασσάνδρα, λίγο πριν πεθάνει όπως είχε προβλέψει, αποφάσισε να "επανορθώσει". Φύτεψε ένα δέντρο 3,1415 μέτρα και κάτι ψιλά, μακριά από το σημείο θανάτου της ένα δέντρο. Το δέντρο αυτό θα ονομαζόταν Παραμυθιά, δηλαδή, αυτό το δέντρο που οι καρποί του θα έφερναν γλυκάδα και ηρεμία σ' αυτούς που θα έτρωγαν τους καρπούς του, τα παραμυθόψωμα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι γνώριζαν την σχέση της Παραμυθιάς με την Κασσάνδρα και δεν πλησίαζαν το δέντρο, ενώ αυτο μεγάλωνε συναντώντας μόνο αδιαφορία και φόβο. Όταν όμως η Παραμυθιά έγινε 30 χρονών άρχισε να ανθίζει και ο κόσμος μπορούσε να δει τα "εκκολαπτόμενα" παραμυθόψωμα πάνω στα κλαδιά της. Τότε, κάποιος τολμηρός πήγε και δοκίμασε ένα παραμυθόψωμο και ένιωσε όντως τόση ευφορία και γαλήνη μέσα του, όπως δεν είχε ξανανιώσει ποτέ. Αποφάσισε να φροντίσει και να ποτίσει το δέντρο και να αποδώσει στην πρωτομήτορα Κασσάνδρα τιμές. Το νέο άρχισε να διαδίδεται και φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε τι που αποκτά φήμη, διαστρεβλώθηκε και κάποιοι μίσησαν το δέντρο, άλλοι το κατηγόρησαν από φόβο και άλλοι δοκίμασαν τον καρπό και το λάτρεψαν. Άλλοι βέβαια την πάτησαν καθώς έφαγαν από ιμιτασιόν δέντρο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ. Φυσικά, μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε κι ο κλασσικός έμπορος-νταβατζής που έκανε εξαγωγή των καρπών, έναντι αδράς αμοιβής, βέβαια οι καρποί μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους σάπιζαν και δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο έμπορος πλούτιζε, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να νιώσει την γλύκα της Παραμυθιάς, ώσπου, επειδή δεν καταλάβαινε διαφορά, έφαγε κι αυτός ιμιτασιόν καρπό και έπαθε δηλητηρίαση. Σιγά, σιγά αυτή η ιστορία ξεχάστηκε, ξεχάστηκε και το μήνυμα της.

Μην μου πει κανείς ότι όλα αυτά είναι ιστορίες για χαζούς γιατί, το είδα το δέντρο, το περιποιήθηκα, μου έδωσε την σκιά του όταν είχα ανάγκη, με τάισε με τους καρπούς του και μεγαλώσαμε μαζί. Την Παραμυθιά την συναντάω σε κάθε γυναικείο πρόσωπο, μόνο που τώρα δεν την λένε Παραμυθιά, αλλά Μαρία, Ευανθία.... Γυναίκα. Επίσης τώρα δεν λένε ότι την φύτεψε η Κασσάνδρα, αλλά μια Εύα που της άρεσαν τα μήλα. Ας είναι ευλογημένη.

Η γυναίκα αρχίζει και αυτή να εμφανίζει σιγά-σιγά τους καρπούς της στα 30 της χρόνια, τότε που όλοι την κρίνουν και μετά λένε ότι περνάει κρίση! Τι ειρωνεία κύριοι δικαστές! Όταν κρίνεσαι και κριτικάρεσαι όμως, φτάνεις προς την ειλικρίνεια και ξέρεις πιο τι θέλεις και μαθαίνεις πως να το πετύχεις. Τι μεγάλο πλεονέκτημα για τις "τριαντάρες" και τι άνεση για τους άντρες! Φοράει βέρα, δεν την πλησιάζω(ή την πλησιάζω και ξέρω τις συνέπειες), δεν φοράει βέρα, είναι πολύ πιθανόν όλα να πάνε καλά, αφού ξέρει τι θέλει και ξέρω τι θέλω. Γιατί να μην υπάρχει κάτι σαν βέρα και για τις δεσμευμένες δεσποινίδες; Ίσως για να μπορούν να ελίσσονται μεταξύ σχέσης και μη σχέσης, είτε στην πράξη, είτε στα λόγια όταν θέλουν να απορρίψουν κάποιον ευγενικά. Επίσης, η γυναίκα των 30 αρχίζει να διώχνει εκείνο το παιδάκι που την έκανε γλυκιά ως τώρα και αρχίζει να αποκτά την γλύκα της αναζήτησης παιδιού. Το παιδί που θα έρθει στον κόσμο (της) μπορεί να είναι ένα μωρό ή ένα τεκνό ή ακόμη ένας ανώριμος άντρας. Έρχεται λοιπόν το ενοχλητικό κουνούπι στην γυναίκα και της ζουζουνίζει: > και ως δια μαγείας το κουνούπι μεταμορφώνεται σε μια αηδιαστική κατσαρίδα. Η κατσαρίδα μοιάζει στα μάτια της με τον Γκουσγκούνη σε μέγεθος δεινόσαυρου που τρομακτικά και επιτακτικά έρχεται και της λέει ΓΚΡΟΥΓΚ Έπεσε η κεραμίδα! Είναι μια πρόταση που τόσα χρόνια την γυροφέρνει και να που τώρα έγινε δεινόσαυρος έτοιμος να την "κατασπαράξει". Εδώ, είναι η πιο κρίσιμη στιγμή, δεν πρέπει να υποκύψεις στον Γκούσγκου, είναι μια αηδιαστική καραφλή κατσαρίδα, απλά πάτα την και ξεμπέρδεψες. Μην συμβιβαστείς με μια ψεύτικη ιδέα και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα. Όταν έχεις να δώσεις καρπούς, θα έρθουν πιο πολλοί για να φάνε. Κάποιος απ' αυτούς θα νιώσει όντως την γαλήνη. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάζεις καρπούς και, που και που να τους μοιράζεις όταν φορτώνονται πολύ τα κλαδιά σου και δεν έρχονται άλλοι μόνοι τους να φάνε. Μην σκύψεις ποτέ, ούτε αν σου πουν, ότι θα σου κάνει καλό να φροντίσεις μόνη σου τα παιδιά σου και να παρατήσεις αυτά που σ' αρέσουν, ούτε αν σου πουν ότι χρειάζεται να το παίζεις και λίγο χαζή για να επιβιώνεις. Βέβαια, εσύ θα τα ξέρεις αυτά καλύτερα, αλλά εγώ ήρθα απλά για να χτυπήσω ένα καμπανάκι, όχι για να σε κριτικάρω. Για να σου θυμίσω:


Υ. Γ. Δεν έχω καμία προσωπική έχθρα με τον άξιο ηθοποιό κ. Γκουσγκούνη. Ακόμη, καμία κατσαρίδα δεν πέθανε κατά την διάρκεια της συγγραφής του παραπάνω γραπτού

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη