Ouzo The Band

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ouzo-The-Band-01---250.jpg Ouzo The Band

Βιογραφικό

Το Ελληνικής καταγωγής μουσικό συγκρότημα "Ouzo the band", με βάση την Αθήνα και το Λονδίνο, είναι ένα electro pop-alternative duo + 1, “Εξαρτημένο συγκρότημα”, και αποτελείται απο τους: Kari Da Kiss, (Καρυδάκη Γεώργιο - φωνή, σύνθεση, προγραμματισμό, κιθάρα) και τη Naria, (Κοντούρη Νάνσυ - φωνή).

Αναγεννημένοι το 2001, ύστερα απο τη διάλυση του προηγούμενου τους σχήματος, οι Ouzo the band "επονόμασαν" το Laptop σε 3ο μέλλος της μπάντας, και απο τότε και στο εξής δημιουργούν προτότυπη, ψαγμένη και δυναμική μουσική, η οποία εμπεριέχει μία εκπληκτική σύνθεση πολαπλλών στοιχείων, ανακατεύοντας μοντέρνα sampling και synthesizers με αισθητικές αρμονίες, έξοχους ρυθμούς, ανατρεπτικές κιθάρες, ασυνήθιστες φωνητικές ικανότητες και μουσικές γνώσεις, άψογα συνδιασμένα με αρκετή δόση ...χιούμορ!

Ο ήχος των Ouzo the band συχνά παραλληλίζεται με groups όπως: The B52's, Eurithmics, Scissor Sisters, Depeche Mode, The Voodoo Club, Blondie κα., και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ..."αχαρακτήριστος" με την ένοια οτι δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο στύλ, αγαπάει εξ'ολοκλήρου τη μουσική ως σύνολο και δεν διστάζει να κινηθεί σε δρόμους που συναντούν απο την ηλεκτρονική και new wave των 80'ς, το punk, το rock εώς και την κλασσική. Τα κομμάτια τους έχουν κατα κύριο λόγο στοίχους στα Αγγλικά, αλλά μερικές φορές συμπεριλαμβάνουν και άλλες γλώσσες, όπως στο CD τους "Ρομαντική Αυτοκρατορία" όπου τραγουδούν στην μητρική τους - τα Ελληνικά. Το δε CD τους "Psychedelic Summer" με chill out ατμόσφαιρα, είναι instrumental.

Οι περιοδείες τους στο εξωτερικό ξεκίνησαν το 2004, μέσο Ιταλίας, στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ολλανδία καταλήγοντας στη Μεγάλη Βρετανία όπου και εξέπληξαν το Βρετανικό κοινό. Το το κομμάτι τους "TV Lovers" έκανε αισθητή την παρουσία του σε πολλαπλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο και το videoclip του, έφτασε (μεταξύ άλλων, όπως το Νορβηγικό NRK) μέχρι και το MTV (Europe & Brazil).

Εκτώς απο τη μουσική που είναι και η κύρια ενασχόλησή τους, οι Ouzo the band δραστηριοποιούνται και σε διάφορους άλλους τομείς της τέχνης. Σκηνοθετούν και παράγουν μόνοι τους τα video clips του group και έχουν ήδη ξεκινήσει το concept για την πρώτη τους ταινία που αναμένεται να ολοκληρωθεί προσεχώς... Είναι οι δημοιουργοί, συντελεστές και εκτελεστές δύο τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών το "Smusic" και το "Art in Music", και τέλος μα καθόλου υποδεέστερα, τα Video Art projects τους έχουν βραβευτεί και προβληθεί πολλές φορές, παγκοσμίως.

Οι Ouzo the band ηχογραφούν και παράγουν τη μουσική και την τέχνη τους απο το pro - home studio τους, διαδίδουν το έργο τους μέσο του διαδικτίου σε όλες τις γωνιές του κόσμου σε αναμονή για την επόμενη τους περιοδεία!


Δισκογραφία

Το 2001 ύστερα από ένα ταξίδi που έκαναν o Γιώργος Καρυδάκης και η Νάνσυ Κοντούρη στην Aγγλία φιλοξενούμενοι του PHIL PASKETT [παραγωγός της PHREAK MUSIC] Αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Group. Δημιούργησαν τους Οuzo the band. Κάνανε ένα cd με τον τίτλο “IN TUNE RIO MARE” (διάλεξαν αυτή την τονικότητα διότι είναι και γευστική). Το cd είχε και έχει (ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΟΜΑ) κομμάτια με Ελληνικό και Αγγλικό στίχο καθώς και διασκευές.

CD-1-Ouzo-the-band-In-Tune-.jpg *Track List- In Tune Rio Mare CD

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων, με τη συμμετοχή διάφορων μουσικών ,σε διάφορα μέρη στην Αθήνα ηχογράφησαν (από το Μάρτιο εως τον Ιούλιο του 2004) ένα διπλό cd με τον ομώνυμο τίτλο “OUZO THE BAND” (μόνο αγγλικός στίχος).

Διανέμεται στην Ελλάδα απο την LIVE RECORDS (κυκλοφoρία 2006)και παγκόσμια απο την TOWER RECORDS (usa) και την CD BABY(usa).Ο στίχος περιλαμβάνει από ανέκδοτα (The man and the...?) μεταφρασμένα στα Αγγλικά ως και κομμάτι για το χτύπημα στο τρένο στη ΜΑΔΡΙΤΗ (The news). Στο colaz ο στίχος όλος είναι φτιαγμένος από διάφορα συγκροτήματα...


CD-2-Ouzo-the-band-Double-c.jpg Ouzo The Band *Track List - Ouzo The Band Double CD


Το cd “Psychedelic Summer” Είναι 'Chill Out' και έγινε το καλοκαίρι του 2004,


CD-3--Ouzo-the-band--Psyche.jpg Psychedelic Summer *Track List- Psychedelic Summer CD


ενώ τα δύο νεότερα CD projects των Ouzo the Band είναι : το CD “Ρομαντική Αυτοκρατορία” με ακυκλοφόριτα κομμάτια τους απο το 1995 εως το 2000 και Ελληνικό στίχο,


CD-5--Ouzo-the-band-Romanti.jpg Ρομαντική Αυτοκρατορία *Track List- Romantic Empire CD


και το CD με τίτλο “No Sirtaki dance” με ηλεκτρονικό ήχο, μίνιμαλ ύφος και ...φυσικά ουδεμία σχέση με Συρτάκι!


CD-6--Ouzo-the-band-No-Sirt.jpg No Sirtaki Dance *Track List- No Sirtaki dance CD


΄Ενας καλός τρόπος να ανακαλύψει κανείς τη μουσική τους είναι μέσο της συλλογής “The beeeest of” με επιλεγμένα κομάτια της δουλειάς τους, που επίσης κυκλοφορεί στο εξωτερικό απο το 2004.


CD-4--Ouzo-the-band-The-Bee.jpg The Beeeest of *Track List- The Beeeest of CD


"Οι Ouzo the band γενικός δεν έχουν στύλ (με την έννοια που υπάρχει σήμερα), απλά γράφουν όπως τους έρθει, αποφεύγουν τα κλισέ, παίζουν νησιώτικα από την Jamaica και την Μεγάλη Βρετανία, ανατουρδουμπομπαχλιάζονται χλιχλιβιστά, και όλα αυτά με μια διάθεση 80's”.


Η Μουσική (τα Cds και τα κομμάτια) των Ouzo the band διανέμονται Παγκόσμια (σε ηλεκτρονική μορφή) απο τα..(i-pods), i-tune....msn..napster...real player...κλπ

Σύνδεσμοι

http://www.ouzotheband.com

http://www.myspace.com/ouzotheband

http://cdbaby.com/found?allsearch=Ouzo+the+band&submit=search

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη