Τζήμκας Λάκης

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Γενικά

Ο Λάκης (Ευάγγελος) Τζήμκας είναι ένας Έλληνας μπασίστας και τζαζ μουσικός.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Μανώλη Σιδερίδη, ενώ το 1994 φοίτησε στο American Institute Of Music στη Βιέννη της Αυστρίας με τους Angus Thomas και Jonas Hellborg. Το 1995 εισάγεται στο μουσικό πανεπιστήμιο του Graz, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας. Εκεί ξεκινάει τις σπουδές του με τον Wayne Darling στο τζαζ κοντραμπάσο και με τον Ewald Zimmerman στο κλασσικό κοντραμπάσο, σπουδές που ολοκληρώνει τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο Magister Art.

Οι ευρωπαϊκές συνεργασίες και περιοδείες του περιλαμβάνουν ονόματα, όπως: Wayne Brasel, Angus Thomas, Danny Hayes, Sheila Jordan, James Carter, Mark Murphy, Fritz Pauer, Jon Hendricks, Christian Rover, Alan Jones, Mordy Ferber, Joris Dudli, Henry Robinett, Karl Ratzer, αλλά και τη Big Band και Συμφωνική Ορχήστρα του μουσικού πανεπιστημίου του Graz.

Από τον Ιούλιο του 2000 επιστρέφει στην Ελλάδα και διαμένει στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί και τη μουσική του βάση, και ακολουθεί πληθώρα συνεργασιών με τζαζ μουσικούς της ντόπιας σκηνής: Γεωργία Συλλαίου, Δημήτρης Βασιλάκης, Βίκυ Αλμαζίδου, Τηλέμαχος Μούσας, Σάσα Παπαλάμπρου, Παντελής Στόικος, Σάκης Παπαδημητρίου, Μάκης Στεφανίδης, Χρήστος Γερμένογλου, Νεκτάριος Καραντζής, Αλέκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, κ.ά. Με την ιδιότητα του leader, ή co-leader, εμφανίζεται στο Lakis Tzimkas Quartet, στο Apopsis Trio, στο Τρίο Βαλκάνο, στους Free Call, στους Bass To Bass και στους Categoria X.

Τον Οκτώβριο του 2002 διηύθυνε και έπαιξε στη Magic Road Big Band, μαζί και με τους Milcho Leviev και Βίκυ Αλμαζίδου, ενώ άλλες συνεργασίες του των τελευταίων ετών περιλαμβάνουν ονόματα, όπως: Sheila Jordan, Christos Rafalides, Sanni Orasmaa, Andy Sheppard, Chico Freeman, Rex Richardson, Luiza Celentano, Chuck Manning κλπ.

Δισκογραφία

  • Faton Macula – “I Remember You” (1998)
  • Krzystofa Górniak – “Tales” (2000)
  • Blue Train with Wayne Brasel – “Sky Paths” (2002)
  • Snoopy's Love - “Humans On Mother Earth are H.(O.M.)E.” (2003)
  • Lakis Tzimkas – “Different Faces” (2004)
  • Terra Incognita - “Terra Incognita II” (2005)
  • Apopsis Trio – “Epiroes” (2005)
  • Trio Balkano – “Sometime Now” (2006)
  • Τηλέμαχος Μούσας - “Κυκνοστάλαγμα” (2006)
  • Free Call - “Montage For The Lost Time” (2006)


Επίσημη ιστοσελίδα: www.lakistzimkas.com

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη