Μαθές Γιάννης

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Γιάννης Μαθές γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών της μουσικής, απόφοιτος του κονσερβατορίου «Φίλιππος Νάκας». Από το 1997 ασχολείται με την ερμηνεία και σύνθεση τραγουδιού. Παράλληλα, ξεκίνησε να σπουδάζει και ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πιάνου με τη διεθνή σολίστ Frizzoni, όπως και μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την υψίφωνο Vera Daskalova. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού και κινησιολογίας (σχολή Φωκά Ευαγγελινού, σχολή Galena’s, σχολή Εύης Κοσκινά, με την Έλενα Γεροδήμου κ.ά), όπως και σεμινάρια υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών με την Όλγα Τζωρτζ και τον Κώστα Φιλίππογλου. Το 1998 «ανακαλύπτεται» από τη Δήμητρα Γαλάνη και έκτοτε τραγουδάει επαγγελματικά.


Το 2001 συμμετέχει ως ερμηνευτής στο soundtrack/ album “Ήλιος Θάνατος” του Στέφανου Κορκολή και το 2004 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος “Ανάσα της ζωής μου γίνε” σε μουσική του Γιάννη Σπανού, με παραγωγό τον Γιώργο Μακράκη. Με τον δίσκο αυτό κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Αρίων στην κατηγορία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.

Στους περσινούς "Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού" της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κέρδισε το β Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού για το τραγούδι "οι Αιρετικοί", σε μουσική και ερμηνεία δική του και στίχους Μάνου Σαγκρή. Οι δυο τους αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον ολοκληρωμένο τους δίσκο εντός του 2016.


Από το 1998 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε μουσικά προγράμματα και συναυλίες με τους: Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Στέφανο Κορκολή, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Πάριο, Ελένη Δήμου, Γιώργο Μαρίνο, Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρη Μπάση, Κώστα Θωμαΐδη, Ηρώ, Ελένη Πέτα, Αντώνη Ρέμο κ. ά., με τους ηθοποιούς Γρηγόρη Βαλτινό, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρη Λεμπεσόπουλο, Μάνια Παπαδημητρίου, Αντώνη Λουδάρο, Γιώργο Καπουτζίδη, Μέμο Μπεγνή, Τάνια Τρύπη, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχάλη Μαρίνο, Βασιλική Ανδρίτσου κ. ά, ενώ έλαβε μέρος και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα, Σταμάτη Φασουλή και χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού, Δημήτρη Παπάζογλου, Αποστολίας Παπαδαμάκη, Δημήτρη Σωτηρίου, Κυριάκου Κοσμίδη κ. ά. Επίσης έχει συνεργαστεί με τη χορωδία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη