Καρούνης Ζαχαρίας

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφία

Ο Ζαχαρίας Καρούνης γεννήθηκε στα Πάκια Λακωνίας στις 2 Νοεμβρίου του 1977.

Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ βυζαντινής μουσικολογίας. Σπούδασε τη βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Λ. Κουζηνόπουλο και Θεωρητικά της Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, με υποτροφία. Στο ίδιο ωδείο παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με καθηγήτρια την Μ. Νικάκη.

Από το 1998 ανέπτυξε καλλιτεχνική δραστηριότητα ως τραγουδιστής στο ρόλο του κορυφαίου του χορού, στην παράσταση της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας του Αριστοφάνη "Βάτραχοι" που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Κ. Τσιάνου. Το 1999 συμμετείχε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Βίρα τις άγκυρες", σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ερμηνεύοντας το «Τραγούδι της ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωτάκη. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με την «Ορχήστρα των χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας μικρασιάτικα τραγούδια στην παράσταση «Δυο φωνές για τη Λωξάνδρα».

Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκε με το "Λύκειο Ελληνίδων" στη παράσταση "Θάλασσα" στο Ηρώδειο.

Τον Ιούλιο του 2001 συνεργάστηκε με τη Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία "Ένας αιώνας Ελληνικό τραγούδι", που έγινε επίσης στο Ηρώδειο. Το καλοκαίρι του 2002 ο Ζαχαρίας Καρούνης συμμετείχε σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τη Δόμνα Σαμίου, με την οποία έχει μια σταθερή και στενή συνεργασία μέχρι σήμερα. Τον Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη «Μελοποιημένη ποίηση» που έγινε στο Ηρώδειο, και ερμήνευσε μαζί της τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Χατζιδάκι και του Στ. Ξαρχάκου. Συγχρόνως ασχολήθηκε με την καταγραφή και την ερμηνεία τραγουδιών της Ανατολής (Μικρά Ασία - Καππαδοκία - Πόντος - Τουρκία). Τραγούδησε επίσης Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια για 2 χρόνια, στο "Περιβόλι του Ουρανού" μαζί με τη Θεσσαλονικιά Μαριώ. Το 2003-2004 συνεργάστηκε με την Τατιάνα Λύγαρη στο θέατρο "Το τραίνο στο Ρουφ”, στη μουσικοθεατρική παράσταση "Υπ’ ατμόν". Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μέρος στη μουσική παράσταση "Ταλέντο - Η συμμετρία της αρμονίας", η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Αθήνα 2004.

Το 2007 και 2008, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα σε τρεις παραστάσεις. Στις 4 και 5 Ιουλίου του 2007 συμμετείχε στην παράσταση «Όταν συμβεί στα πέριξ» υπό την επιμέλεια του Π. Κουνάδη, στο Ηρώδειο. Από τα μέσα Νοεμβρίου του 2007 μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου του 2008, τραγούδησε δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα στην μουσική παράσταση «Όλα από την αρχή» σε σκηνοθεσία του Στ. Φασουλή, στο θέατρο Παλλάς, που αποτελούσε μια αναδρομή στην πορεία του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή. Τον Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε στις επτά παραστάσεις «Σαν τραγούδι μαγεμένο», που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, και ήταν αφιερωμένες στο Ρεμπέτικο.

Δισκογραφία

Προσωπική δισκογραφία

2005 - «Solo»

2007 - "Έρωτας επιούσιος" (Νίκος Μαμαγκάκης)

Συμμετοχές

2001 - "Μαριώ - Στο Περιβόλι του Ουρανού" (Μαριώ)

2003 - Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι" (Μαρία Φαραντούρη)

2004 - Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου

2004 - "Υπ’ ατμόν" - Το τραίνο στο Ρουφ

2004 - "Τραγούδια από τον Κάβο Μαλιά και την Ελαφόνησο"

2006 - "Του έρωτα και της φυγής" (Δόμνα Σαμίου)

2007 - "Τα ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια" (Δόμνα Σαμίου)

2007 - "Κέντρο Διερχομένων" (Νίκος Μαμαγκάκης)

2007 - "Σμύρνη - κερί κι ασήμι" (Νίκος Μαμαγκάκης)

2007 - "Στεναγμός Ανατολής" (Νίκος Μαμαγκάκης)

2007 - "Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες" (Βαγγέλης Τρίγκας)

Σύνδεσμοι

http://www.myspace.com/zahariaskarounis

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη