Δρογώσης Στάθης

Από Κιθάρα wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφία

Στάθης Δρογώσης

Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1977 στην Αθήνα. Στο δημοτικό φοίτησε στην «Σχολή Πανταζοπούλου» στα κάτω Πατήσια. Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και συμμετείχε με τη δέουσα προσοχή στο κατηχητικό... Το 1989 έχοντας γραφτεί στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» στην τάξη πιάνου της καθηγήτριας Μοιρούλας Νάσου γνωρίζει τον Δημήτρη Τζιμέα, ατίθασο κιθαρίστα στο ίδιο ωδείο. Eπηρεάζονται από τον Δάσκαλο των θεωρητικών Μανώλη Βλητάκη και αρχίζουν να παίζουν μουσική μαζί. Στις γιορτές της οικογένειας του Στάθη κάνουν την πρώτη δυναμική τους εμφάνιση παίζοντας Beatles – μια μανία που σίγουρα μετέδωσε στον Στάθη ο πατέρας του και που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Στα χρόνια που ακολουθούν ο Στάθης μένει στην Κυψέλη και φοιτεί στο 15ο γυμνάσιο. Εκεί γνώρισε πολλές ηρωίδες των τραγουδιών του αλλά δυστυχώς δεν τον γνώρισαν αυτές…Το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε με τον Δημήτρη λεγόταν «The Rotten Society». Οι πρόβες γινόντουσαν στο θρυλικό στούντιο Voices στην Κυψέλη καθώς και στο Ηχουργείο. Το πρώτο αυτό συγκρότημα τέλειωσε άδοξα την καριέρα του όταν εισέβαλε στο στούντιο εκτός εαυτού ο πατέρας ενός μέλους, του Θανάση και τον πήρε κακήν κακώς…

Ακολουθεί το φανκ ροκ συγκρότημα Αρριβίστες όπου ο Στάθης παίζει πλήκτρα και τραγουδάει σπανίως. Γράφει όμως αρκετά τραγούδια. Μέλη στο συγκρότημα εκτός από τον Δημήτρη είναι ο Δημήτρης Κάσσης αλλά και ο Κώστας Γιαννίρης επιφανή μέλη μιας λαμπρής παρέας παιδιών από το μουσικό λύκειο της Παλλήνης. Ο τελευταίος που συνεργάζεται μέχρι σήμερα με τον Στάθη τότε ήταν ο τραγουδιστής.

Το 1996 ο Στάθης είναι στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο στο τμήμα Μαθηματικών στην Αθήνα (δεν το τελείωσε ποτέ!). Μετά από κόντρες το συγκρότημα διαλύεται και με τον Δημήτρη , τον Ντομένικο Μπονάσσι και τον Δημήτρη Κουζή φτιάχνει τους Αρχαιοκάπουλους και παίζουν διασκευές στη μουσική σκηνή Ρόδι στα Εξάρχεια. (Σήμερα είναι προποτζίδικο…)


Το καλοκαίρι του 1997 παίζουν στο «Πατητήρι» στη Φολέγανδρο και γνωρίζουν το Μανώλη Φάμελλο ο οποίος παραθέριζε αμέριμνος εκεί…Του δίνουν το ντέμο με τα τραγούδια τους και τους προτείνει να τους κάνει την παραγωγή στο δίσκο τους. Τα τραγούδια τα γράφουν ο Στάθης και ο Δημήτρης ενώ και ο Ντομένικο συμμετέχει με ένα. Βασική φωνή στο συγκρότημα είναι ο Στάθης.

Μετά από δύο χρόνια σχεδόν δηλαδή τον Μάιο του 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος από την Warner. Το όνομα του συγκροτήματος είναι «Τα φώτα που σβήνουν». Ο πρώτος δίσκος είχε τραγούδια που παίχτηκαν πολύ από το ραδιόφωνο όπως το «Φεύγει η ζωή», «Τα φώτα που σβήνουν» και «Ο ήλιος του μεσημεριού». Το συγκρότημα έπαιζε συναυλίες όπου μπορούσε αλλά κυρίως στο «Αν» στα Εξάρχεια, στον «Αέρα» και στον «Σταυρό του Νότου». Επίσης έπαιξαν και στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία.

Το 2000 συμμετέχουν σε ένα δίσκο με διασκευές τραγουδιών του παιδικού τους ήρωα Παύλου Σιδηρόπουλου.

Το 2001 κυκλοφορεί ο δεύτερος και…τελευταίος δίσκος τους με τίτλο «Η γη απ τα αστέρια» σε παραγωγή πάλι του Μανώλη. Ήταν ένας φιλόδοξος δίσκος αλλά δεν ακούστηκε όσο ο πρώτος. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι πια οι εξής: Στάθης Δρογώσης_φωνή πλήκτρα πιάνο Δημήτρης Τζιμέας_κιθάρα ηλεκτρική Ντομένικο Μπονάσσι_όμποε κιθάρες φωνητικά και…υποστήριξη Κώστας Γιαννίρης_Μπάσο φωνητικά και… ιδέες Δημήτρης Κουζής_Βιολί και φωνητικά Θοδωρής Παπαστάθης_Τύμπανα

Το Σεπτέμβριο του 2001 ο Στάθης με τον Δημήτρη αποφασίζουν τη διάλυση του συγκροτήματος ή καλύτερα την αναστολή της δράσης του για λίγο καιρό…

Ο Στάθης συνεχίζει να εργάζεται ως μουσικός με τον Μανώλη και το καλοκαίρι του 2002 μελοποιεί στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το έργο του «Ο ήλιος και ο χρόνος». Το τραγούδι ονομάζεται «Πυροβολείστε το χρόνο».

Τον Δεκέμβριο του 2003 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ο χειμώνας δε θα ρθει».

Ο Στάθης έχει συνεργαστεί στη σκηνή με τους: Μανώλη Φάμελλο, Νίκο Ζιώγαλα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιώργο Δημητριάδη, Κώστα Λειβαδά, Μάνο Πυροβολάκη, Ευσταθία, Αντριάννα Μπάμπαλη.

Ως μουσικός – ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τους: Μίκη Θεοδωράκη, Χάρις Αλεξίου, Μανώλη Φάμελλο, Νίκο Ζιώγαλα, Γιώργο Δημητριάδη, Βασίλη Καζούλη, Πέτρο Γαιτάνο.

Τέλος το 2005 υπογράφει την παραγωγή – ενορχήστρωση στον πρώτο προσωπικό δίσκο του τραγουδοποιού Γιώργου Μυλωνά με τίτλο «Καλοκαίρια που γελούν»

Ο Στάθης Δρογώσης κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Άλλη γή" στις 16 Οκτωβρίου 2006. Επίσης, από 1/10 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2006 θα εμφανίζεται στο CLUB του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ μαζί με τον Ζακ Στεφάνου σε μια εμφάνιση με τον τίτλο "Άλμα επί κοντώ" κάθε Κυριακή και Δευτέρα.

Δισκογραφία

1999 Τα φώτα που σβήνουν

Paradeigma.jpg

 1. Άστρο τ' Απρίλη
 2. Μια είδηση
 3. Σ' ένα μήνα μια βδομάδα
 4. Ο ήλιος του μεσημεριού
 5. Τα φώτα που σβήνουν
 6. Φεύγει η ζωή
 7. Εκάτη
 8. Είχες φύγει απ' το πρωί
 9. Το άλικο λουλούδι
 10. Θα σε βλέπω στη βροχή
 11. Για ποια νύχτα να μιλήσω

2001 Η γη απ' τ' αστέρια

τίτλος συνδέσμου

 1. Βλέπεις τη γη απ' τ' αστέρια
 2. Όλα είναι δανεικά
 3. Θησείο
 4. Για μια παλιά συμμαθήτρια
 5. Θάλαμος 8
 6. Μεσάνυχτα γιορτής
 7. Όταν θα φεύγω
 8. Χορός
 9. Κόρη του βοριά
 10. Soap opera
 11. Παιχνίδι του χρόνου
 12. Φωνές

2003 Ο χειμώνας δε θα 'ρθει

τίτλος συνδέσμου

 1. Μια πολιτεία δίχως σπίτια
 2. Βιαστικό πουλί του νότου
 3. Μαύρη πέτρα
 4. Ήρθες αργά
 5. Αντέλμα
 6. Αστέρι
 7. Άγρια άλογα
 8. Λήδα
 9. Μαύρη πέτρα
 10. Ο χειμώνας δε θα 'ρθει
 11. Μολυβένια αυγή
 12. Ένα σπίτι στην Αθήνα

2005 Ο χειμώνας δε θα 'ρθει

τίτλος συνδέσμου

 1. Θα περάσουν οι μέρες
 2. Μια πολιτεία δίχως σπίτια
 3. Βιαστικό πουλί του νότου
 4. Ρετρό (Ήρθες αργά)
 5. Μαύρη πέτρα
 6. Αστέρι
 7. Ο χειμώνας δε θα 'ρθει
 8. Άγρια άλογα
 9. Λήδα
 10. Ένα σπίτι στην Αθήνα
 11. Μολυβένια αυγή
 12. Αστέρι (αλλιώς)
 13. Αντέλμα
 14. Ήρθες αργά (club mix)

2006 Άλλη Γη

 1. Ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ
 2. Η ΑΛΙΚΗ
 3. ΑΛΛΗ ΓΗ
 4. ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ
 5. ΟΥΡΑΝΟΣ
 6. ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
 7. ΣΕΛΗΝΗ
 8. ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
 9. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ (ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ)
 10. ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ
 11. Η ΑΘΗΝΑ

Συμμετοχές (ως τραγουδοποιός, τραγουδιστής ή μουσικός)

 • Φάμελλος Μανώλης - Ποτέ όπως πριν
 • Στον Π. - Πού να γυρίζεις
 • RED - Στο παράξενο μυαλό μου
 • Ησαϊας Ματιάμπα - Τον κόσμο κοιτάζω
 • Πέτρος Γαϊτάνος - Κρυφή σελίδα
 • Κώστας Τηλαβερλίδης - Νέος κόσμος
 • Οδυσσέας Τσάκαλος - Φυλακή με ορθάνοιχτη πόρτα
 • Βασίλης Καζούλης - Μόνο να μου γελάς
 • Γιώργος Δημητριάδης - Παράξενη εποχή
 • Μανώλης Φάμελλος - Μια πολιτεία στο βυθό
 • Αέρα Πατέρα - Ευλογία και έλεος
 • Νίκος Ζιώγαλας - Αλλιώτικα φτερά
 • Mark Eitzel - The ugly American

Σύνδεσμοι

http://www.stathisdrogosis.gr

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη