Σύντομες οδηγίες

Από Κιθάρα wiki
Έκδοση στις 15:00, 24 Σεπτεμβρίου 2007 υπό τον/την (Import) (Συζήτηση)

('διαφορά') ←Παλιότερη αναθεώρηση | εμφάνιση της τρέχουσας αναθεώρησης ('διαφορά') | Νεώτερη αναθεώρηση→ ('διαφορά')
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ορισμένες οδηγίες για την σύνταξη των κειμένων. Παρακαλούμε όλους όσους συμμετέχουν, να προσέχουν ώστε οι κανόνες αυτοί να τηρούνται.

Πίνακας περιεχομένων

Κανόνες για το περιεχόμενο

Οι πληροφορίες που αναφέρονται πρέπει να είναι σαφείς και υπεύθυνες. Δεν αναγράφουμε πληροφορίες για τις οποίες δεν είμαστε σίγουροι και δεν μπορούμε να τις εξακριβώσουμε. Σε περίπτωση διχογνωμιών, παραπέμπουμε σε κάποια άλλη πηγή που μπορεί να στηρίξει αυτό που αναφέρουμε.

Προσωπικές γνώμες του συγγραφέα/συντάκτη θα πρέπει να αποφεύγονται (π.χ. "Αυτός είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης της δεκαετίας").

Κανόνες για την εμφάνιση

Κείμενα που είναι γραμμένα

  • μόνο με κεφαλαία γράμματα
  • χωρίς τονισμό
  • χωρίς σημεία στίξης

θα διαγράφονται κατευθείαν και καλύτερα να μην τα στέλνετε εξαρχής.

Κανόνες για την προέλευση των κειμένων

Απαγορεύεται η αυτούσια αντιγραφή κειμένων και εικόνων από άλλες ιστοσελίδες με copy & paste. Τα κείμενα πρέπει να έχουν συνταχθεί από εσάς. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες ιστοσελίδες σαν πηγές, αλλά όχι να τις αντιγράψετε 1 προς 1.

Είναι πολύ προτιμότερη μία παράγραφος που συντάξατε μόνοι σας, παρά κάμποσες σελίδες που αντιγράψατε από αλλού.

Η αυτούσια παράθεση κειμένου επιτρέπεται για σύντομα αποσπάσματα (μερικές προτάσεις) και μόνο αν αναφέρεται η προέλευσή τους.

Γενικά σας συνιστούμε να αναφέρετε τις πηγές που χρησιμοποιήσατε για να συλλέξετε τις πληροφορίες σας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται παρεξηγήσεις και προβλήματα, η ακρίβεια των πληροφοριών μπορεί να εξακριβωθεί πιο εύκολα και το κείμενό σας γίνεται πιο έγκυρο.

Κανόνες για τις εικόνες

Οι εικόνες από εξώφυλλα δίσκων θα πρέπει να είναι σε μικρογραφία (το πολύ 200 x 200) και όχι σε πραγματικό μέγεθος. Ο λόγος είναι για να μην κατηγορηθούμε ότι προωθούμε την πειρατεία των δίσκων, και να μην καταντήσουμε site εξωφύλλων για αντιγραμμένους δίσκους.

Εικόνες και άλλα επιφορτωμένα αρχεία που δεν αντιστοιχούν σε κάποια άρθρα θα διαγράφονται.

Προσωπικά εργαλεία
Χώροι ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλειοθήκη